BasmeRomanesti

Basme romanesti

Pe site-ul nostru puteti viziona filme si desene animate inspirate dupa basme romanesti, dar puteti si sa cititi basmele, sau sa colorati personajele din filme.

Capra cu trei iezi

dupa Ion Creanga

O capră avea trei iezi și locuiau într-o căsuță în pădure. Mama capră pleacă în pădure pentru a căuta hrană și ii roaga pe iezi să nu deschidă ușa nimănui în absența ei, decat atunci cand aud glasul ei cantand: "Trei iezi, cucuieti, Usa mamei descuieti..." Un lup viclean, dornic să-i mănânce pe iezi, vine și bate la ușă. Primul ied refuză să deschidă, spunându-i lupului să aștepte până vine mama. Lupul, pleaca sa isi ascuta limba si dintii. Apoi vine din nou la ușă, iar de data aceasta, prefăcându-se că este mama, reușește să păcălească pe cel de-al doilea ied să-i deschidă ușa. Cei doi iezi mai mari sunt mancati pe loc de lup. Iedul cel mic, ascuns in soba, reuseste sa scape de lupul cel rau. Cand mama capră se întoarce acasă și află de la iedul cel mic ce s-a întâmplat, se gandeste la o soluție pentru a se razbuna pe lup. Il invita pe lup la masa, la pomana pentru iezisori, si acesta cade in groapa cu foc pregatita de capra. Astfel scapa de lupul cel rau.

Alegeti unul din filmele de mai jos:

Capra cu trei iezi Punguta cu doi bani Ciubotelele ogarului Greuceanu Praslea cel voinic si merele de aur Harap Alb Povestea Porcului Ileana Cosanzeana Fat-Frumos din lacrima Fata babei si fata mosului Aleodor Imparat Sarea in bucate Ursul pacalit de vulpe