BasmeRomanesti

Basme romanesti

Pe site-ul nostru puteti viziona filme si desene animate inspirate dupa basme romanesti, dar puteti si sa cititi basmele, sau sa colorati personajele din filme.

În povestea prezentată, un împărat are un măr cu mere de aur în grădina sa, însă merele sunt furate constant de un hoț înainte ca împăratul să le poată gusta. După eșecurile fraților mai mari de a prinde hoțul, feciorul cel mic, numit Prâslea, încearcă și el. Prâslea reușește să impiedice hotul, un zmeu rau, sa fure si de data asta merele de aur. Împreună cu frații săi, Prâslea porneste în căutarea hoțului și ajunge într-o prăpastie unde găseste un palat de aramă. Acolo, Prâslea salvează trei fete răpite de trei zmei și înfruntă zmeii pentru a le elibera. Cei doi frati planuiesc sa scape de Praslea, si il lasa in prapastie.Prâslea înfruntă un balaur pentru a salva niște pui de zgripțuroaică. Ca mulțumire, zgripțuroaica îl duce pe Prâslea în tărâmul oamenilor. Acolo, Prâslea află că una dintre fete trebuie să se căsătorească cu cine îi aduce o furcă și un fus de aur care să toarcă singură. Prâslea obține aceste obiecte de la argintarul împăratului, care aparținuseră zmeului. Fata îl recunoaște pe Prâslea și își dă seama că el a fost cel care a salvat-o. Prințesa îl cere pe Prâslea să se prezinte în fața împăratului, iar când acesta apare, toți îl recunosc. Prâslea povestește întâmplările, iar frații săi sosesc la palat. Împăratul se supără când îi vede și îi pedepsește, însă Prâslea îi iartă și spune că pedeapsa va veni de la Dumnezeu. Prâslea se căsătorește cu prințesa.

Alegeti unul din filmele de mai jos:

Capra cu trei iezi Punguta cu doi bani Ciubotelele ogarului Greuceanu Praslea cel voinic si merele de aur Harap Alb Povestea Porcului Ileana Cosanzeana Fat-Frumos din lacrima Fata babei si fata mosului Aleodor Imparat Sarea in bucate Ursul pacalit de vulpe