BasmeRomanesti

Basme romanesti

Pe site-ul nostru puteti viziona filme si desene animate inspirate dupa basme romanesti, dar puteti si sa cititi basmele, sau sa colorati personajele din filme.

Povestea porcului

dupa Ion Creanga

Synopsis :

Un mos si o baba, singuri si suparati din cauza ca nu au copii, se hotarasc sa adopte prima vietate pe care o vor intalni. Mosul intalneste pe drum un purcel, si il duce acasa, unde baba il ingrijeste ca pe copilul ei. Cand porcul incepe sa vorbeasca, se dovedeste ca este un porc fermecat, transformat din print in porc de o vrajitoare rea. El cere voie mosului si babei sa il lase sa faca un pod nemaivazut, dupa cum era dorinta imparatului. Drept recompensa, imparatul ii da de sotie pe fata lui. Noaptea, porcul cel fermecat se transforma in print, iar dimineata isi revenea la loc. Sfatuita de mama sa, printesa ii pune pe foc pielea de porc, cand acesta dormea. Atunci vraja se rupe si printul trebuie sa plece departe, la Manastirea de Tamaie, unde e inchis de vrajitoarea cea rea. Fata de imparat porneste in cautarea lui peste mari si tari, si dupa grele incercari, reuseste sa ajunga la Manastirea de Tamaie. Vrajitoarea cea rea o lasa sa il vada doar daca ii da o furca de aur care toarce singura, si alte lucruri primite de fata de la Sfanta Vineri. Ajutati si de prietenul cel mai bun al printului, fata si printul reusesc sa o invinga pe vrajitoarea cea rea, si sa rupa vraja. Astfel, se intorc acasa, unde fac o nunta ca in povesti.

Alegeti unul din filmele de mai jos:

Capra cu trei iezi Punguta cu doi bani Ciubotelele ogarului Greuceanu Praslea cel voinic si merele de aur Harap Alb Povestea Porcului Ileana Cosanzeana Fat-Frumos din lacrima Fata babei si fata mosului Aleodor Imparat Sarea in bucate Ursul pacalit de vulpe