BasmeRomanesti

Basme romanesti

Pe site-ul nostru puteti viziona filme si desene animate inspirate dupa basme romanesti, dar puteti si sa cititi basmele, sau sa colorati personajele din filme.

Ileana Cosanzeana, Zana Apelor

Un print, care deseori mergea la plimbare pe malul unui lac aflat la poalele muntelui, intalneste o preafrumoasa fata, Ileana Cosanzeana, si se indragosteste de ea. Cei doi indragostiti se intalneau in fiecare zi in locul cel minunat, pana intr-o zi, cand Ileana nu a mai aparut. Ea fusese rapita de un zmeu rau, si dusa pe taramul acestuia. Atunci, neinfricat, printul porni dupa aleasa inimii lui, trecand prin multe primejdii. Ajutat de un morar si de o pasare uriasa, Gheonoaia, printul reuseste sa invinga zmeul si sa o salveze pe Ileana Cosanzeana. Intorsi acasa, au facut o nunta ca in povesti, si au trait fericiti pana la adanci batraneti.

Alegeti unul din filmele de mai jos:

Capra cu trei iezi Punguta cu doi bani Ciubotelele ogarului Greuceanu Praslea cel voinic si merele de aur Harap Alb Povestea Porcului Ileana Cosanzeana Fat-Frumos din lacrima Fata babei si fata mosului Aleodor Imparat Sarea in bucate Ursul pacalit de vulpe