BasmeRomanesti

Basme romanesti

Pe site-ul nostru puteti viziona filme si desene animate inspirate dupa basme romanesti, dar puteti si sa cititi basmele, sau sa colorati personajele din filme.

Greuceanu

dupa Petre Ispirescu

Synopsis

În vremuri demult apuse, zmeii au furat soarele și luna care străluceau peste împărăția lui Roșu Împărat. Acesta a anunțat în întregul regat că oricine va putea aduce înapoi soarele și luna va primi jumătate din împărăție și mâna fiicei sale. Mulți au încercat, dar fără succes. In cetate locuia un tanar puternic si curajos, Greuceanu. Ajutat de fratele său de cruce, Faurul-pământului, Greuceanu a plecat si el sa incerce sa recupereze soarele și luna. Ajuns pe taramul zmeilor, si ajutat de indemnurile fratelui sau, Greuceanu a reusit sa invinga zmeii si pe Muma lor, eliberând soarele și luna pe care le țineau prizoniere. Dar un sfetnic viclean l-a urmarit pe voinic, cu gandul sa il omoare . Ajungând la palat, sfetnicul s-a prefăcut că el a eliberat soarele și luna, însă in cele din urma Greuceanu a dezvăluit adevărul. În final, Greuceanu a demonstrat adevărata sa valoare, a primit mâna prințesei și jumătate din împărăție, devenind un erou în ochii întregului regat.

Alegeti unul din filmele de mai jos:

Capra cu trei iezi Punguta cu doi bani Ciubotelele ogarului Greuceanu Praslea cel voinic si merele de aur Harap Alb Povestea Porcului Ileana Cosanzeana Fat-Frumos din lacrima Fata babei si fata mosului Aleodor Imparat Sarea in bucate Ursul pacalit de vulpe