BasmeRomanesti

Basme romanesti

Pe site-ul nostru puteti viziona filme si desene animate inspirate dupa basme romanesti, dar puteti si sa cititi basmele, sau sa colorati personajele din filme.

Harap Alb

dupa Ion Creanga

Synopsis

Harap Alb, la indemnul tatalui sau, imparatul, porneste spre imparatia unchiului sau, Verde Imparat. Pe drum se intalneste cu Spanul, care, profitand de naivitatea sa,il pacaleste si il face sluga sa, dandu-se el drept fiul imparatului. Impreuna cu prietenii pe care si-i face pe drum: Gerila, Setila, Flamanzila, Ochila si Pasari-Lati-Lungila,Harap Alb trece prin multe aventuri, dar cu ajutorul lor, reuseste sa scape de urzelile Spanului si ale lui Rosu Imparat. Cand sunt inchisi in casa de fier incinsa, Gerila raceste casa si ii salveaza.Flamanzila si Setila mananca si beau tot ce le pusesese Rosu Imparat, Ochila vede pana departe, unde e inchisa fata lui Rosu Imparat, iar Pasari-Lati-Lungila reuseste sa o prinda cand aceasta fuge, transformata in pasare. Ajutat de prietenii Gerila, Setila, Flamanzila, Ochila si Pasari-Lati-Lungila, dar si de calul sau cu puteri magice, Harap Alb reuseste pana la urma sa il invinga pe hainul Span, si sa o ia nevasta pe fata lui Rosu Imparat.

Alegeti unul din filmele de mai jos:

Capra cu trei iezi Punguta cu doi bani Ciubotelele ogarului Greuceanu Praslea cel voinic si merele de aur Harap Alb Povestea Porcului Ileana Cosanzeana Fat-Frumos din lacrima Fata babei si fata mosului Aleodor Imparat Sarea in bucate Ursul pacalit de vulpe