BasmeRomanesti

Basme romanesti

Pe site-ul nostru puteti viziona filme si desene animate inspirate dupa basme romanesti, dar puteti si sa cititi basmele, sau sa colorati personajele din filme.

Ciuboțele Ogarului

Fiind iarna si frig, Iepurele se îndreaptă spre iarmaroc pentru a cumpăra ciuboțele, având doar doi galbeni la el. Pe drum, întâlnește pe Ogar, care deține deja o pereche de ciuboțe noi. Curios să afle prețul, iepurele îl întreabă pe Ogar, iar acesta îi spune că a dat doi galbeni. Cei doi călătoresc împreună, oprindu-se la hanul Ursului pentru a petrece noaptea. Ogarul comanda multa mancare, iar iepurele este nevoit să ofere cei doi galbeni pe care îi avea, chiar dacă el nu consumase nimic. Noaptea, iepurele nu poate dormi din cauza supărării că nu mai are bani pentru ciuboțe. În miezul nopții, iepurele vine cu o idee : fuge cu ciuboțele Ogarului. Dimineața, Ogarul își dă seama că ciuboțele au dispărut și pornește în urmărirea iepurelui. Cu toate eforturile sale, Ogarul nu reușește să-l prindă pe iepure, iar acesta continuă să fugă de el ori de câte ori se întâlnesc.

Alegeti unul din filmele de mai jos:

Capra cu trei iezi Punguta cu doi bani Ciubotelele ogarului Greuceanu Praslea cel voinic si merele de aur Harap Alb Povestea Porcului Ileana Cosanzeana Fat-Frumos din lacrima Fata babei si fata mosului Aleodor Imparat Sarea in bucate Ursul pacalit de vulpe